top of page

65% van de start-ups sneuvelt om dezelfde reden als 40% van de huwelijken.

Namelijk een verstoorde relatie.

Van samenwerken tot samenleven;
het draait altijd om relaties.

Hoog tijd
om te werken aan de relaties op het werk.

 

Vertrouwen, openheid, betrokkenheid... Woorden die we kennen uit onze privé-relaties horen we steeds vaker op de werkvloer. En de issues beschrijven we ook op dezelfde manier: Onvrede, onbegrip, onveiligheid, miscommunicatie… 

Dat is niet zo gek.

 

Issues in de samenwerking tussen zakenpartners en collega's draaien om dezelfde emoties als issues tussen levenspartners.

 

En gelukkig kunnen we de problemen dus ook op dezelfde manier oplossen.

Teamcoaching.jpeg
symbol-without-text_edited_edited.png

Goede resultaten met goede relaties

 

Zowel thuis als op de werkvloer hebben we hechte relaties nodig. Hoe meer steun we krijgen van onze relaties, hoe beter we ons voelen en hoe beter we presteren.

 

De impact van een beschadigde relatie wordt behoorlijk onderschat. De positieve energie van een hechte relatie is namelijk net zo groot als de negatieve energie van een verstoorde relatie. Als we ons niet meer veilig voelen in een relatie trekken we ons terug. We praten niet meer, we werken niet meer samen en we groeien niet meer. Of er ontstaan ruzies en conflicten. 

Als we ons veilig voelen, kunnen we samen de hele wereld aan. Samen leren we meer en groeien we harder. Samen gaan we beter om met problemen. En in een veilige relatie zijn we ook meer onszelf; we durven open te zijn. En we durven verantwoordelijkheid op te pakken. Simpelweg omdat we elkaar vertrouwen en respecteren.

 

Om die veiligheid te vinden is het belangrijk om relaties te begrijpen. We moeten onze rol binnen deze relaties begrijpen en de rol van de ander. 

 

Kortom, het is hoog tijd om te investeren in relaties.

Wetenschappelijke onderbouwde teamcoaching

Met (interim) teamcoaching zorg ik ervoor dat relaties in het team verbeteren. Er ontstaat onderling begrip ten behoeve van harmonie en synergie. Mijn aanpak is onder meer gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT) van Dr. Sue Johnson.

Ik werk on-the-job aan een ontwikkelgerichte en veilige werkomgeving waarin teamleden zich vrij voelen, fouten mogen maken en afwijkende meningen delen. En waarin wordt onderkend dat het uiten van waardering meer kan leveren dan kritiek. In deze omgeving begeven zichgemotiveerde en verbonden collega's die elkaar helpen groeien  met constructieve feedback. Ik beschik daartoe over inzicht in teamprocessen en het vermogen om mensen te motiveren, goed te laten samenwerken en met samenwerkingsvraagstukken om te kunnen gaan.

Aan de Erasmus Universiteit volgde ik de postdoctorale opleiding Operational Audit. Ik ben afgestudeerd als psycholoog en jurist. In de hoedanigheid van adviseur en teamcoach heb ik vanaf 1994 ervaring opgedaan bij vooraanstaande adviesbureaus. Ik heb meer dan 50 organisaties begeleid en doe dat sinds 2013 als zelfstandig teamcoach.

IMG_2345_bewerkt.jpg
symbol-without-text_edited_edited.png

“Marc heeft als teamcoach iedereen in ons team ertoe bewogen open en eerlijk zaken naar elkaar uit te spreken. Het psychologisch inzicht van Marc is van grote waarde gebleken. Hij heeft bijgedragen aan de groei van mijzelf in de rol van teammanager en aan de groei van het team in zijn geheel”

 

Manon Costa, Teammanager Sociaal domein Uitvoering, Gemeente Wijdemeren

Interesse in teamcoaching?

info@marcstekelenburg.nl of 06 10 533 280

bottom of page