Geef je relatie een impuls!

Relatiecursus ‘Houd me vast’, 2 en 3 maart, Amsterdam

Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling of je volgt bijvoorbeeld trainingen teambuilding op je werk. En hoe zit het dan met je relatie thuis? Ook deze ontwikkelt zich. In sommige fasen van je leven heb je je partner extra hard nodig, maar juist dan kan je elkaar niet altijd even makkelijk bereiken. Bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, de tijd met kleine kinderen, verandering van werk of bij ziekte van een kind of partner. Tijdens het op EFT gebaseerde ‘Houd me vast’ weekend, werk je in twee dagen aan verbinding en verdieping in je relatie. Zo voorkom je elkaar kwijt te raken en leer je de liefde te houden.

Betrokkenheid, liefde en verbondenheid creëren

Elke relatie begint omdat we ons emotioneel verbonden voelen. Zo ongeveer elke relatie eindigt omdat we dit volledig kwijt zijn geraakt. Eerder op het pad worden behoeften aan steun en bekrachtiging dan onvoldoende openlijk naar elkaar uit gesproken. We voelen ons onvoldoende gewaardeerd en beschuldigen of vermijden elkaar. 

Het goede nieuws is, dit hoeft jullie niet te overkomen, want jullie kunnen dit voorkomen, samen leren en de relatie onderhouden.

Wat jullie leren in de relatiecursus

De relatiecursus ‘Houd me vast’ is voor stellen die een impuls willen geven aan hun relatie. Soms als een ‘onderhoudsbeurt’, soms is er een aanleiding, een verandering die doorwerkt in jullie relatie. Als jullie graag willen werken aan je relatie en de verbinding tussen elkaar willen verdiepen, is deze cursus een mooie investering. 

Wat leren jullie in de cursus: 

 • Het geheim van een langdurige gelukkige relatie.
 • Jezelf leren uitspreken, zeggen wat je bedoelt en beleeft. Hoe het voor jou is.
 • Open staan voor wat er in de ander omgaat.
 • Elkaar beter begrijpen en je (nog) meer vertrouwd voelen bij elkaar.
 • Reageren op elkaars signalen en behoeften.
 • De harmonie verbeteren en relatiespanningen te verminderen.
 • Meer plezier en intimiteit hebben.

Bewezen grote effecten EFT relatiecursus 

De relatiecursus is gebaseerd op het preventieprogramma van Emotionally Focused Therapy (EFT) van Dr. Sue Johnson. Jarenlang wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat EFT significant betere resultaten geeft dan welke andere methode dan ook.  

Onlangs deed de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de ‘Houd me vast’ relatiecursus. De cursus blijkt veelbelovend met gemiddeld tot grote effecten op het gebied van relatietevredenheid, partnerhechting, vergevingsgezindheid en relatieonderhoudend gedrag (aardig zijn tegen elkaar, verdeling van huishoudelijke taken etc.)

De opzet van de cursus

Tijdens de cursus leren jullie, onder deskundige begeleiding, gesprekken te voeren over je relatie. Het betreft zeven gesprekken, te weten;

 1. Destructieve dialogen leren herkennen en stoppen
 2. Elkaars emotionele pijnplekken leren kennen en begrijpen
 3. Terugkijken op een cruciaal moment
 4. Houd me vast, betrokkenheid en verbondenheid ontwikkelen
 5. Kwetsuren bespreekbaar maken en vergeven
 6. De band versterken via seks en aanraking
 7. Je liefde levend houden

Elk gesprek start met een uitleg van ons waarom dit gesprek belangrijk is en hoe het jullie relatie kan versterken. Deze uitleg doen we in de groep. Vaak herkennen paren zich in de fragmenten. Onze ervaring is dat deelnemers de korte plenaire bespreking en de reacties van andere stellen heel leerzaam vinden.  Alle gespreksoefeningen tijdens de cursus doe je met je eigen partner. De inhoud die jullie bespreken blijft privé en koppel je niet terug in de groep.

Het boek ‘Houd me Vast’ van Sue Johnson maakt eveneens deel uit van de cursus. In het boek staan voorbeelden van en achtergrondinformatie over de zeven gesprekken. Je krijgt van ons een werkboek. Daarin staan samenvattingen en de gespreksoefeningen duidelijk uitgelegd. Thuiswerkoefeningen helpen om het geleerde vast te houden.

Kosten en inschrijven

De kosten bedragen € 375,– per persoon (soms vergoedt uw verzekeraar een deel). Het bedrag is inclusief koffie, thee de lunch en het cursusmateriaal. Aan een groep kunnen maximaal 6 stellen meedoen.  Mail of bel mij voor een inschrijfformulier of nadere informatie.

Begeleiding

Ik  verzorg de cursus samen met drs. Lianda van der Knaap (relatieontwikkeling.com). Wij zijn opgeleid in Emotionally Focused Therapie en  hebben als psycholoog/socioloog jarenlange ervaring met het begeleiden van relatie gerelateerde vraagstukken van paren, leiders en teams in organisaties. 

Locatie

De cursus wordt gegeven bij het bijzondere Zoku (www.livezoku.com). Overnachten is mogelijk. Neem tijdig contact met mij op voor korting op de overnachtingskosten. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er zijn parkeerplaatsen (tegen betaling) aanwezig.

Zoku

Weesperstraat 105

1018 VN Amsterdam

Contact 

Telefonisch: 06 10 53 32 80

Email: info@marcstekelenburg.nl